Home Severdigheter Dagsturer
19
jul 11
Sist oppdatert 12. august 2011

Dagsturer

altPireus har ikke bare den viktigste havnen i Hellas, der er også mye mer...

Du kan velge hvordan du vil nytte din ferie i Pireus. Vi anbefaler å besøke de tre vakre naturlige havnene.

Igjennom hele Pireus er restene av de "lange murene". Desse ble bygget for å befeste Pireus tre naturlige havner, etter Themistokles seier over perserene i slaget ved Salamis i 480 f.kr. I 445 f.kr ble murene utvidet helt til Athen. De lange murene ble ødelagt eller peloponneskrigene, men ble etter hvert gjenoppbygt i 394 f.kr.

Hovedhavnen i Pireus (byens antikke navn var Kantharos) er en av de viktigste i Middelhavet. Selve byen med sine forsteder er en industriell sone av spesiell viktighet for den greske økonomien, men sentrum har likevel brede gater, romslige kvarter, trefyllte avenyer og parker.

Zea, nå kalt Passalimani, er en av de største marinaene i Middelhavet. Fra Akti Miaouli kan du ta gaten Terpsitheas, som vil ta deg rett til havnen Zea. Dette er området hvor noen av de mest imponerende yachtene og cruiserne i Hellas er plasserte. Kystlinjen er full av restauranter, tavernaer, barer og store avdelingsbutikker. Den urbane atmosfæren gjør Passalimani til en område som å oppleves i Pireus. Du kan også finne butikker med alt det nødvendige til yachteigere. Dette er også stedet du finner hydrofoilene dersom du ønsker å dra til øyene i den saroniske gulf.

Om du går helt rundt Zea til vest kommer du til Piraiki, et sted med mange fisketavernaer, ouzeri, cafeer og barer hvor du kan nyte fersk fisk, grillet blekksprut og ouzo, den berømte greske apertiffen, ved sjøsiden. Her har du utsikt til den saroniske gult og øyene Salamis og Aegina. Den flotteste tiden å dra dit er ved solnedgang, en uforglemmelig opplevelse.

Munichia, også kjent som Mikrolimano eller Tourkolimano, er den neste yachthavnen. Den var beskyttet av gudinnen Mounichia. Området er i dag et populært sted å oppholde seg for turiter med yachter og fiskebåter, med mange fiskerestauranter og 15 minutters gange til fred og vennskapsstadion i Faliro.

Kastella ovenfor Mikrolimano er bygd på en høyde, og er Pireus mest fasjonable boligområde. Dersom du går mot toppen av høyden vil du befinne deg blandt smale gater omringet av pittoreske hus. Her er også Veakeio teateret, velkjent for sine sommerframsyninger. Utsikten herifra til Zea og Mikrolimano er unik.

Noe du ikke bør gå glipp av er Pireus "Monastiraki", et loppemarked som det i Athen kalt Monastiraki. Her kan du finne svært gode kjøp. Det foregår hver søndag i gatene Dragatsaniou og Mavromichali.

Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)Norsk nynorsk (Norway)Polish (Poland)English (United Kingdom)

Søk

Special Offer