Home Historie Krig og Fremtid Ulempen
19
jul 11
Sist oppdatert 20. juli 2011

Tilbakesteg, krig og fremtid

Med annen verdenskrig kom ødeleggelse til Pireus, byen ble bombet av de allierte  (11/1/44) og tyskerne ødela viktige installasjoner under tilbaketrekningen (12/10/44) Det endte nesten med fullstendig ødeleggelse av havnen.

Det tok 5 år å komme seg på beina igjen etter denne krigen.

Etter 1955 ble et nytt prosjekt utviklet. Demosthen Poppas lagde noen planer for utvikling. Med unntak av noen omarbeidinger i samband med anvendelse av ny teknologi, er disse utviklingsplanene blitt fulgt til punkt og prikke frem til i dag. Parallelt med at perioden 1981 – 1987 var tidsrom for store utvidelser av havnen, ble det i1982, bestemt at havneutviklingen skulle ses i nær sammenheng med den øvrige byutviklingen.

I dag er Pireus en moderne storby som ser lyst på fremtiden. Livet rundt havna fortsetter å spille en hovedrolle. Dessverre må byen leve med arkitektoniske uansvarligheter og miljøproblemer, men Pireus vet hvordan det er å bestå og bevare sin uavhengighet nær til Athen, og byen vil helt sikkert vite selv hvordan den best kan løse sine egne miljøproblemer.

Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)Norsk nynorsk (Norway)Polish (Poland)English (United Kingdom)

Søk

Special Offer