Home Kultur Kommunale teater
19
jul 11
Sist oppdatert 20. september 2011

Offisielle bygninger

Et lite avstikker i byens sentrum hvor du kan handle og bruke litt mer tid i Pireus' kafeteriaer. Spesielt fint er det i området rundt Korai Sq.: Der er det mange kafeteriaer å velge mellom. Der finner du også Municipal Theater som er en av de fineste offentlige bygningene i Pireus.

Korai Sq. er en sentral plass i Pireus og Municipal Teater dominerer denne. Bygningen ble designet (1881-1883) av arkitekten Ioannis Lazarimos, byggingen startet i 1884 og ble ferdig i 1895. Resultatet er et offentlig teater hvor påvirkningen kommer fra det franske teateret France 'Majestic French Theatre' ('Theatre d' Odeon', Paris) og ikke minst tysk klassisisme.

Bygningen er et perfekt symmetrisk og rektangulært byggverk med en dimensjon på 34 x 45 meter. Hovedfasaden er dekorert av fire korintiske søyler.

Den hesteskoformede hallen har italiensk stil med en parterre, gallerier og sirkler i fire etasjer. Det har en kapasitet på 1.300 sitteplasser og scenen har større dimensjon enn andre klassiske teatre (med bredde på20.30 m., lengde 16.15 m., høyde 30 m.).

Teaterets foyer er 2 etasjer høy og danner en halvsirkel. Denne ble brukt som dansehall for veldedighetsforeninger. Senere er den tatt i bruk som utstillingshall og forelesningsauditorium. Nå blir det for det meste blitt brukt av de mest fremtredende grekere og de utenlandske teaterselskapene, med lyrikk og dramatikk på programmet. Også gode dansere, orkestre og korgrupper fremfører sine forestillinger her.

Bygningen er også tilholdsstedet for “The History Archives of the City of Piraeus”, og “The P. Aravantinos Museum of Stage Designing” (Mandager: 15.00-20.00 og Tirsd. -Fred. 8.00-14.00, Billettpris: Gratis, tel.: 4122339)

Utover dette finner vi enkelte forretninger i bygningen.

Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)Norsk nynorsk (Norway)Polish (Poland)English (United Kingdom)

Søk

Special Offer