Home Om Piraeus De saroniske øyer Spetses Severdigheter og Turer
19
jul 11
Sist oppdatert 21. juli 2011

Severdigheter

Om du starter fra Dapia, som betyr "befestet sted", kommer vi først til den bråkete Agios Mammas-stranden, avgangspunktet for bussene, men også et møtepunkt for kaffi, lunsj eller middag. Gående mot St. Nikolaskirken kommer vi til stranden i Agios Nikolaos og de renoverte villaene, noen av dem bygd i det 18. århundre, som er eksempel på den kulturelle og økonomiske utviklingen til øya på den tiden.

Katedralkirken til St. Nikolas bærer monumentet til heltene i perlemosaikk. Dette monumentet ble bygd av Byron Kesses. Katedralen er en av de gamleste kirkene i Spetses, bygd i post-byzantinsk stil, med et kors og klokketårn der det revolusjonære flagge ble heist i 1821. Nært katedralen er den renoverte barneskole av Kapodistriaki, som i dag huser de historiske arkivkontoret. Her er også en stor konvensjonshall og en utstillingshall med permanent visning av historiske fotografier (donert av Stephan Alexandrides). Fortsetter du reisen, kommer vi inn i den gamle havnen (Baltiza), og passerer den tradisjonelle skipshavnen som er godt bevart. Du kan beundre vakre bygninger, gamle og nye, som bevarer de arkitekturiske tradisjonene til øya, men Baltiza er også berømt for utelivet, som er rikt på alternativer.

Denne gåturen kommer til ende i Fanari, der en av de gamleste fungerende fyrhusene i Hellas dominerer området. Her finner vi også kirken til Panagia Armata (jomfru Maria). Kirken ble bygd for å hedre jomfru Maria, som hjelpte spetserne på hennes bursdag, 8. september, i sjøslaget mot ottomanerne i 1822. Inne i kirken kan du beundre vakre maleri av sjøslaget, av I. Koutsis. Nært kirken ligger to gravsteiner som hedrer admiral I. G. Koutsis og historikeren Anargyros Hadzi-Anargyrou.

Videre har vi en liten part med kanonstasjoner, med restaurerte kanonbatteri av Mexis og en park dekorert med kopperskulpturer av Natalia Mela. Helt i enden av Fanari dominerer kopperstatuen av brannstifteren Cosmas Barbatsis.

Starter du fra de sceniske caféene og snackbarene (ouzeri) i Dapia, tar du veien innover i landet for å beundre de utrolige arkitekturene som villaene til den velgjørende Sotirios Anargyros, som nå for tiden er under restaurering.

Denne beundringsverdige bygningen - en juvel for øya - med sin neoklassiske stil og to egyptiske sfinxer som dominerer høgresiden og venstresiden av inngangen, har i fortiden vært vertskap for bystyret, Rothschild-familien og det kulturelle sentrum av Spetses. Ved siden av huset til Anargyros er Pefkakia, en liten park der barn kan leke, og ovenfor er Bouboulina-museet. Villaen til heltinnen, med sitt unike trekarvede tak i hovedstuen, er i dag et museum, med guidede turer som viser detaljene av Bouboulinas liv og heltedåder.

Vår rute fortsetter nå langs kysten, stopper ved Possidonia-plassen, der alle viktige begivenheter finner sted, den mest kjente av desse er rekonstruksjonen av sjøslaget ved Spetses, kjent som Armata. Statuen av Laskarina Bouboulina står på midten av plassen, og er laget av Natalia Mela. Det historiske Possidonio Hotell utgjør innsiden av plassen. Hotellet ble konstruert av Sotiros Anargyros i slutten av 19. århundre, og har underholdt tusenvis av berømte politikere, businessmenn og artister. Den flotte artikekturen og det dekorerte interiøret gjør dette til et attraksjonssentrum også i dag. Noen hundre meter fremover finner vi den kampe møllen Daskalaki, nå gjort om til et luksus sommersted, bygd i harmonisk stil med tradisjonsrik arkitektur. Videre er kommunehuset til Spetses. Dette er en gammel, renovert bygning med en stor hage dekorerk med flott perlemosaikk. Videre på turen når vi Kounoupitsa-plassen og Sourbouti, og videre kan du beundre den berømte Anargyros og Korallenios skolen.

De to mest interessante rutene på innlandet er til Analypsi-kirken og til område med det gamle slottet til Spetses (Kastelli).

Følger du ruten til Analypsi, krysser du klokkeplassen i sentrum av byen, som er pyntet med alle slags restauranter og barer. På nordvestsiden står byklokken, bygd i begynnelsen av 19. århundre av George I. Leonidas. Du følger skiltene til Hatziyiannis Mexis museet, og kommer snart til Mexis villa, der Spetses museum holder til.

Videre fra museet kan du gå til kirken av St. Eleftherios, derfra går veien mot fjellet og området Kokkinaria, som ender ved klosteret til allehelgen og Panagia Gorgoepikoos.

Går du til Kastelli ser du området der det første middelalderske settlementet på øya ble bygd, og den første byen til Spetses ble formet. Vi starter ved Dapia og følger veien som går sørover, mot fjellet. Veien deles ved Lazarus taverna og du følger til høyre mot Kastelli. I dette pittoreske nabolaget kan du beundre Agia Triada kirken. Strømmen til Agios Georgios leder østover, og Koupounitsa til vest, dette skaper en naturlig befestning for settlementet, en befestning som har blitt bevart til i dag. Underveis på gåturen i Spetses skoger, kan besøkende stoppe mange ganger for å beundre den unike utsiktet over sjøen, øyene og den peloponnesiske kysten, så vel som pinjetrær og den utrolige fascinerende nyansene av skogen. Her er små stier som leder til alle strendene på øya.

Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)Norsk nynorsk (Norway)Polish (Poland)English (United Kingdom)

Søk

Special Offer