19
jul 11
Sist oppdatert 21. juli 2011

Historie

Ifølge den antikke reiseskribenten Pausania består Poros av to øyer, Sfairia og Kalavria (navnet betyr "mild bris"). Kalavria ble i begynnelsen tilbudt til guden Apollo og han gav den videre til guden Poseidon i bytte for Delfi. Kalavria er ganske mye større enn Sfairia og er grønn over det hele. Sfairia er vulkanisk sten. I mytologiske tider grunnla Aithra Athena Apatoria-tempelet i Sfairia, for å hedre at hun møtte guden Poseidon.

I nord finnes ruiner av Poseidons tempel, bygd i 520 f.kr. Hovedtempelet var bygd i dorisk stil, selv om noen av søylene var ioniske.

Stedets viktighet var så stor at det virket som sentrum for det amficyoniske forbundet, et frivillig samarbeid av bystater i både borggerlige og religiøse saker. Forbundet inkluderte Hermione, Epidavros, Aegina, Prassies, Athen og Orhomenos.

Poros spilte en viktig rolle i 1821-revolusjonen. Øya ble plassert på historiekartet i 1828 når rivaliserende forsamliger møttes for å gjøre viktige bestemmelser. I 1830 begynte byggingen av skipsverft og marinestasjon på Poros.

Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)Norsk nynorsk (Norway)Polish (Poland)English (United Kingdom)

Søk

Special Offer