19
jul 11
Sist oppdatert 20. september 2011

HydraHydra er enda en av de Saroniske øyene, den finner vi mellom den saroniske gulgfen og den argoliske gulfen. Øya er 50 kvadratkilometer stor, har 55 km strender og en befolkning på bare 3000. Hydra er kjent for a være den mest ekte og økologiske øya. Her fins ingen biler! Hydra har vært vertskap for en mengde berømtheter (Leonard Cohen, Mick Jagger, Keith Richards, Pink Floyd), og utviklingen har ikke skutt samme fart her som ellers i området.

Flesteparten av turistene oppholder seg her en dags tid, så øya har ikke forandret seg så svært mye fra hva den var i tiden omkring den annen verdenskrig, da forfatteren Henry Miller oppholdt seg her.

Ikke tro at du kommer til å bli alene i turistsesongen. Hydra er en av de mest populære øyene i Hellas, så du må være tålmodig. Hydra er ikke en billig øy, men billigere enn for eksempel øya Mykonos. Når du har nådd ditt mål, så ikke glem å slappe av, og den beste måten kan du ta deg god tid med en kopp kaffe, for det er ingen som kommer til å be deg gå.. etter kan du ta deg en handlerunde i bakgatene.

STRENDER

Hvis du drømmer om lange sandstrender er ikke Hydre den rette plassen for deg. Likevel er det mange andre spennende muligheter på denne øya. De beste stedene for svømming og bading er Kaminia, Molos og Vlichosi sør, og Mandreki i nord.

KOMMUNIKASJONER

Fra Pireus er det gode transportmuligheter til Hydra. Det er enkelt å ta ferja eller Flying Dolphin. Det tar 30 min med Flying Dolphin, så hvis du skulle ha dårlig tid, er det den beste muligheten. Men likevel anbefaler vi ferja, det tar tre timer, men utsikten er så vakker og avslappende at du ikke kommer til å kjede deg. Underveis stopper ferja på øyene, Aegina, Methena eller Poros. Slik sett er det også mulig å reise mellom øyene. Når du er kommet frem til øya, må du glemme all vanlig transport og heller bruke de gamle måtene å komme seg frem på. Et esel kan være svært nyttig dersom du har tung bagasje. En annen måte er å bruke vann-taxi, flott til å reise mellom landsbyene ved kysten. For å dra på utfukt fra Hydra er Flying Dolphin et godt valg. Med den kan du nå Monemvassia eller fortsette til nesten ubebodde øyer som tilhører Kythera. Det er Flying Dolphins som går til Naphilon og for de som liker strendene, kan det være at godt alternativ å dra til Spetses.

Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)Norsk nynorsk (Norway)Polish (Poland)English (United Kingdom)

Søk

Special Offer