19
jul 11
Sist oppdatert 20. september 2011

Aegina bySom mesteparten av de greske øyene, bærer også denne hovedstaden navnet til øya. Hovedbyen Aegina er situert på vestsiden av øya, og fortiden er 6 000 mennesker bosatt der. Byen var en gang hovedstaden til den nye greske nasjonen, dette varte i 630 dager.

Dersom du ankommer øya sjøvegen, vil det første du ser være den lille pittoreske Agios Nikolaos-kirken fra 1300-tallet, den ligger midt på havnen omringet av båter. Dette karakteristiske postkortet blir fullkomment med de klassiske, fargerike bygningene ved havnen. Bakom hovedgaten ved havnen er det mange små gater som inviterer deg til å bruke tiden din der, tavernaer, butikker og vakre hager venter på deg. Midt i mellom disse finner du Markellos-tårnet, som ble okkupert av the Governing Committee of Greece i tiden da Aegina var hovedstad.

På venstresiden av havnen ligger Kolonahøyden. Bak denne høyden er Aphaeatempelet, det viktigate arkeologiske stedet på øya. Denne lille høyden var okkupert fra Mykene-perioden, der den første befestningen ble bygd i løpet av det 16. til det 12. århundre f.kr. Men selve navnet kom fra den eneste igjenlevende søylen av Apollos hellige sted fra antikken. Den første av de hellige bygningene er datert å være fra det 7. århundre, men denne søylen kom fra en nyere en, rundt 500 f.kr. Dette historiske besøket kan fullendes med et besøk til det arkleologiske museet.

Bare 3 km unna byen kan vi besøke huset til Kazantzakis i landsbyen Livali. Kazantzakis var den berømte forfatteren av "Zorba the Greek" and han levde i dette huset i periodoen mellom de to verdenskrigene, og det var her han skrev den berømte romanen.

Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)Norsk nynorsk (Norway)Polish (Poland)English (United Kingdom)

Søk

Special Offer